Accident de transit i triangle indicatiu
Assegurança de cotxe

Què fer en cas d’accident de cotxe a la carretera

Un accident de trànsit pot ser una experiència aterradora i desorientadora. No obstant això, saber què fer en aquesta situació pot ajudar a gestionar l’estrès i potencialment reduir les conseqüències negatives. Aquí teniu alguns passos que podeu seguir si us veieu involucrats en un accident de cotxe a la carretera.

1. Mantingueu la calma

El primer que heu de fer és intentar mantenir la calma. Respireu profundament i intenteu no entrar en pànic. Això us ajudarà a pensar amb claredat i a prendre decisions més acurades.

2. Comproveu si esteu bé

Comproveu el vostre estat físic i el dels passatgers. Si algú està ferit, truqueu immediatament als serveis d’emergència.

3. Protegiu-vos

Si és possible, moveu el vehicle fora de la carretera per evitar més accidents. Si no podeu moure el vehicle, protegiu-vos fora de la carretera, i senyalitzeu amb les balisa lluminosa el vehicle accidentat.

4. Truqueu al 112

Truqueu al 112, si hi ha ferits i vehicles que no es poden moure de la calçada. S’activaran els serveis d’emergència que siguin necessaris en funció de l’accident. Tingueu prsent que els agents de policia faran un informe de l’accident, que pot ser útil més endavant per a les reclamacions d’assegurances.

5. Documenteu l’accident

Feu fotos dels danys dels vehicles i de qualsevol lesió que pugueu tenir. Aquestes proves poden ser útils per a les reclamacions d’assegurances.

6. Intercanvieu informació

Intercanvieu informació amb l’altra part implicada en l’accident, incloent noms, números de telèfon, adreces, números de pòlissa d’assegurança i detalls del vehicle.

7. Informeu a la vostra companyia d’assegurances

Truqueu a la vostra companyia d’assegurances tan aviat com sigui possible per informar-los de l’accident.

8. Considereu buscar assessorament legal

Depenent de la gravetat de l’accident i de les seves conseqüències, potser voldreu considerar buscar assessorament legal.

Recorda, el més important en qualsevol accident és garantir la seguretat de tots els implicats. Seguir aquests passos pot ajudar-vos a gestionar eficaçment un accident de cotxe a la carretera.

Últimes notícies

Comparteix a les xarxes:

Eines d'accessibilitat